En solcellsanläggning borde alla ha.

– En solcellsanläggning sköter sig i stort sett självt. Tysklands 40 GW som tidigare kom från kärnkraftverk, hade massor av anställda. Med Solceller de kan nu sitta på sin veranda och dricka pilsner i stället. (Gillar de inte pilsner kan de jobba med att sätta upp solcellsanläggningar i stället.)

– En solcellsanläggning har en lång livslängd och blir med tiden mycket lönsam. (Inköpspris x 3) –inköpspris=Intjäning. (Ju större anläggning du köper desto mer pengar tjänar du.)

– En solcellsanläggning sitter vid sin förbrukningskälla -inga energiförluster. Detta glöms alltid bort. Varför då, kan man fråga?

– En solcellsanläggning som ägs privat är en demokratisk energi som ger bonus till ägaren. D.v.s. Inga bonusar, till någon som inte ska ha en bonus.

– En solcellsanlaggning skulle varenda människa i världen ha. Att försöka ha monopol på energi eller att försöka göra människor helt beroende av stora aktörers energi är farligt feltänkt.

För övrigt håller jag med om att solenergi, speciellt med nuvarande räknemodeller, är lite dyrare. Men tittar man på LCC och de goda effekterna solceller kan bidra till, så är den förbaskat billig. Och det är mera lönsamt att ha en solcellsanläggning än att ha pengarna på banken.