Äntligen! Kryptovaluta med guldmyntfot!

Det här med kryptovalutor är ju inte så dumt egentligen. Senast jag såg listan över världens alla kryptovalutor fanns det över 2500 st. Om man betade in stålar på de som låg längst bak på listan, så fick man ett diplom…ett ”värdebevis”!!!

Det kryptovalutor, Bitcoin, Ethereum och Tether som ligger långt fram på listan har egna kurser som bygger på kundernas/användarnas förtroende för valutan.

Precis på samma sätt som de pengar som vi handlar med dagligen, vars värde bygger på vårt förtroende för den demokrati vi lever i.

Förr motsvarades våra pengar av en guldmyntfot, d.v.s. pengarna backades upp av guld till samma värde. Detta togs bort vid 1:a världskrigets start, då systemet havererade.

Nu finns det kryptovaluta med guldmyntfot, den heter PAX Gold (PAXG). Om du äger 1 PAXG äger du det underliggande fysiska guldet av, 1 Troy Ounce motsv. 31,1 gram guld som hålls i förvar av Paxos Trust Company. (Minimumköp är 0,01 Troy Ounce.) Not. Vanligt Ounse är 28,349 gram

Just när man trodde att detta inte gick att toppa så dök det upp CaskCoin, den backas upp av Scotch Whiskey från Macallan, Dalmore, Bowmore och Glenlivet. Faten är mellan 20 och 50 år gamla och CaskCoin-ägare får rösta om när faten ska buteljeras och säljas.